sanku slo  sankuslo 

Račun
Poteka avtorizacija ...
×
  • 031 231 440
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kaj je sankukai karate

Sankukai karate je nastal z združitvijo principov in tehnik aikida, juda, shito-ryu ter shukokai karateja. Ustanovil ga je Japonec Yoshinao Nanbu (rojen v Kobeu na Japonskem, leta 1943), prvič pa ga je javno prikazal leta 1971 v Franciji.

Njegov simbol so trije krogi, dva rdeča in en bel, ki predstavljajo Zemljo, Luno in Sonce, tri elemente, ki se v svojem vesoljnem plesu nikoli ne srečajo. Ta simbol predstavlja tudi osnovno idejo Sankukai karateja, katere bistvo je ne nasprotovati nasprotniku s silo, temveč z vzpostavitvijo harmoničnega odnosa z nasprotnikom, ter s pomočjo izmikanja, krožnih blokad in udarcev, izrabiti njegovo moč proti njemu samemu. To je sicer tudi ideja večine ostalih borilnih veščin ali stilov karateja, ki pa je v praksi zaradi svoje težavnosti velikokrat zanemarjena. Kvaliteta Sankukai karateja pa je ravno v tem, da je ta ideja zastopana in izvedljiva v praksi za večino učencev že po nekaj letih treniranja.

Ta ideja je zastopana tako pri treningu karateja, kot tudi v ostalih veščinah Sankukaija. Te so: jiu jitsu (samoobramba), kobudo (uporaba priročnih orodij: nunchaku, bo, sai), kuatsu (pomoč pri poškodbah) in dihalna gimnastika (vaje za ohranjanje zdravja in vitalnosti).

Značilnost Sankukai karateja je tudi delo oz. trening s partnerjem. Tehnika se namreč ne izvaja samostojno, tako kot v večini stilov, temveč se že od samega začetka vztraja na treningu v parih. Na ta način se uči prilagajanja nasprotniku in izkoriščanju njegove moči.

Zaradi svojega modernega pristopa k treniranju in možnosti uspešne samoobrambe, ki jo nudi tudi fizično šibkejšim ljudem, je Sankukai karate danes zelo cenjen v svetu. Več o poti, ki je vodila v nastanek Sankukai karateja, si lahko preberete v zgodovini karateja.


Informacije

031 231 440 od 11. do 14. ure
info@sankukai.org

© 2024 Sankukai zveza Slovenije. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica