sanku slo  sankuslo 

Račun
Poteka avtorizacija ...
×
  • 031 231 440
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Rekordnih štiristo karateistov na 45. LKŠ

Že uvodni sestanek pod vodstvom Vladimirja Paradižnika je pokazal, da bo letošnja 45. Sankukai letna karate šola (v nadaljevanju LKŠ) rekordna po številu udeležencev. Več kot 200 karateistk in karateistov se je skupaj s spremljevalci udeležilo tradicionalne LKŠ. Tako je končno število presegalo več kot 400 udeležencev.

Dnevni ritem na LKŠ
Že tretje leto smo trenirali na pokritem teniškem igrišču. Gostitelji in karateisti so poskrbeli za brezhibno pripravo igrišča, kjer so ga po uvodnem sestanku prvi preizkusili člani na jutranjem treningu, ki se je začel že ob 7. uri. Le pol ure zatem so se na zunanjih igriščih zbrali otroci. Najbolj zagnani starši in spremljevalci so nato počakali do 8. ure, ko so igrišče zapustili člani, ki so nadaljevali trenin ob morju in ga zaključili v bazenu. Pod vodstvom prekaljenega Darka Kotarja so se spremljevalci udeležili jutranje rekreacije, kjer so spoznavali osnove karateja in še kaj. Člani in otroci so se vsak s svojim programom treniranja ponovno srečali na bazenu, kjer so zaključili s treningom v vodi.

Po zajtrku je prva na igrišče stopila trenerska skupina. Pod vodstvom tehničnega mentorja Vlada Paradižnika so nadgrajevali trenersko znanje. Nekoliko kasneje so najbolj zagnani prišli na individualni (vodeni) trening, kjer so se nekateri pripravljali na izpit, drugi so utrjevali znanje.

Popoldne je sledil skupni trening članov, otrok in cicibanov. Slednji so pod strokovnim vodstvom Anamarije Savšek preko igre osvajali veščine karateja. Dan pred uradnim zaključkom so člani po krajšem teku, oblečeni kar v kimone sproščeno opravili trening v morju.

Kimono bal
LKŠ se že tradicionalno zaključi s "Kimono balom". Na začetku je bil ponovno mimohod karateistov. Sledil je nastop pevskega zbora, ki je pod taktirko že uveljavljenega mladega zborovodja Andraža odpel novonastalo karatejsko pesem. Po nastopih cicibanov in otrok je na oder prišel Vladimir Paradižnik, ki je na oder najprej povabil goste in je nato podelil še diplome za vse tiste, ki so uspešno opravili izpit za višji pas.

V nadaljevanu so svoje veščine prikazali še člani s kot vedno atraktivnimi točkami. Med pripravo "hišnega benda" Teddy Lion se je Darko Kotar, ki je vodil celotno prireditev, znova preizkušal v "standup" izzivih.

Na račun so prišli tudi spremljevalci, ki so se preizkusili z različnimi karatejskimi izzivi. V vlogi moderatorja in asistenta se je tokrat preizkusil Peter Kranjec, ki je meddrugim brez problema zdržal vse udarce v telo. Sledila je zabava s "hišnim bandom" Teddy Lion, ki je na plesišče privabil številne udeležence letošnje LKŠ. Tako se je uradno zaključilo še eno uspešno karatejsko šolsko leto. Seveda si lahko dogajanje na LKŠ-ju ogledate v spodnji galeriji.

Se vidimo septembra!

 

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72177720309851623, layout=table, columns=9, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}


© 2024 Sankukai zveza Slovenije. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica