sanku slo  sankuslo 

Račun
Poteka avtorizacija ...
×
  • 031 231 440
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Rekordna udeležba na že 44. letni karate šoli!

Že uvodni sestanek pod vodstvom Vladimirja Paradižnika je pokazal, da bo letošnja 44. Sankukai letna karate šola (v nadaljevanju LKŠ) rekordna po številu udeležencev v enem tednu. Več kot 180 karateistk in karateistov se je skupaj s spremljevalci udeležilo tradicionalne LKŠ. Tako je končno število presegalo več kot 300 udeležencev.

Dnevni ritem na LKŠ

Letos smo drugič trenirali na novem pokritem teniškem igrišču. Organizatorji so poskrbeli za brezhibno pripravo igrišča, kjer so ga po uvodnem sestanku prvi preizkusili člani na jutranjem treningu, ki se je začel že ob 7. uri. Le pol ure zatem so se na zunanjih igriščih zbrali otroci. Najbolj zagnani starši in spremljevalci so nato počakali do 8. ure, da so se člani odpravili na "teren". Pod vodstvom prekaljenega Darka Kotarja so se udeležili jutranje rekreacije, kjer so spoznavali osnove karateja. Člani in otroci so se vsak s svojim programom treniranja ponovno srečali na bazenu, kjer so zaključili s treningom v vodi.

Po zajtrku je prva na igrišče stopila trenerska skupina. Nekoliko kasneje so najbolj zagnani prišli na individualni vodeni trening, kjer so se nekateri pripravljali na izpit, drugi so utrjevali znanje.

Popoldne je sledil skupni trening članov, otrok in cicibanov. Slednji so pod strokovnim vodstvom Katje Čop preko igre osvajali veščine karateja. Dan pred uradnim zaključkom so člani po krajšem teku, oblečeni kar v kimone sproščeno opravili trening v morju.

Kimono bal

LKŠ se že tradicionalno zaključi s "Kimono balom". Na začetku je bil ponovno mimohod karateistov. Sledil je nastop novoustanovljenega pevskega zbora, ki je pod taktirko mladega zborovodja Andraža premierno odpel karatejsko pesem. Zbor za naslednje leto že načrtuje nov nastop s še bolj udarnimi ritmi. Po solo točki Špele Filipič je na oder prišel Vladimir Paradižnik, brez katerega Sankukai karateja ne bi bilo v Sloveniji. Podelil je diplome za tiste, ki so v dopoldanskem času uspešno opravili izpit za višji pas.

Sledili so nastopi cicibanov, otrok in članov, ki so zaključili še eno uspešno LKŠ. Na račun so prišli tudi spremljevalci, ki so se preizkusili z različnimi karatejskimi izzivi. V vlogi asistenta se je tokrat preizkusil Žan Dežman, ki je meddrugim brez problema zdržal vse udarce. Sledila je zabava s "hišnim bandom" Teddy Lion, ki je na plesišče privabil številne udeležence letošnje LKŠ. Tako se je uradno zaključilo še eno uspešno šolsko leto ali kot je na "Kimono balu" omenil nekdo od spremljevalcev, da se bo v septembru nedvomno vpisal na karate.

Se vidimo septembra!

Celotno galerijo slik si lahko ogledate tukaj.

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72177720300535442, layout=table, columns=9, style=css6, gallery=lightbox{/myFlickr}


© 2024 Sankukai zveza Slovenije. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica